Historik

Via den eminente pianisten Rune Lindqvist från Hässleholm fick jag kontakt med den första av mina ''Sisters Of Mercy'' den sjungande sjuksköterskan Ingela Wahlgren från Landskrona, som också tipsade mej om, att hon kände

en riktigt bra gitarrist, som kunde vara intresserad av Leonard Cohens musik, nämligen; Anders Ehrenstråle. Efter ett antal konserter så kände vi ett behov av en stämma till och då tyckte sjuksköterskan Ingela, varför inte min dotter, Kaisa Östlund , som för övrigt också är sjuksköterska. Och vilket sound det blev!

Bandmedlemmar

Janerik Lundqvist

GITARR / SÅNG
Vad har Kanada, Tyskland och Åraslöv gemensamt?  Jo, Leonard Cohen på svenska. I Åraslöv bor Janerik Lundqvist, för de flesta helt okänd, men för fans till sångaren Leonard Cohen en utsökt tolkare av dennes sånger. Han har sjungit på kaféer, på visfestivaler, i kyrkor och klosterruiner.

År 2000 skickade han en demoskiva till kontakter i Kanada och en radiostation spelade den. På ett Cohen-evenemang i Montreal lockades den oförberedde Janerik upp på scenen och sjöng
''Ta Min Vals'' Publiken jublade och efteråt fick Janerik en stor kram av Leonards syster, som
 var på plats...

Ingela Wahlgren

SÅNG


Ingela har gjort ett flertal viskonserter genom åren med egna och andras visor samt olika underhållningsprogram med både sång och dans.

Hon har framträtt på visklubbar och teaterscener, föreningar av olika slag i kyrkor och församlingshem på fängelser, sjukhus och olika vårdboenden

Kännetecknande för Ingela är den "nära" publik kontakten och den glädje som hon sprider på sitt unika sätt.

Kaisa Östlund

SÅNG
Har alltid haft ett intresse för musik som funnits som en röd tråd genom hela livet. Spelade cello när hon var yngre och medverkade vid en del konserter. Sommaren 2006 besökte hon Puerto Rico där hon fick möjligheten att lära känna kulturen och dansa på allt från gator och torg till flygplatser, barer och klubbar. Kaisa har under många år haft ett passionerat intresse för dans, framförallt salsa och andra latinamerikanska danser. Med olika showgrupper har hon medverkat vid flera uppvisningar.

Anders Ehrenstråle

GITARR
Anders gitarrer har varit både hans arbete och hobby under i stort sett hela hans liv. Musiken har funnits där sedan barnsben, och då den brittiska popvågen under 60-talet välde fram växte gitarrintresset och en önskan om vidgade vyer ledde till musikhögskolestudier i klassisk gitarr. Under åren har han också ägnat sig åt låtskriveri, vilket resulterat i cd-inspelning med bl a Arja Saijonmaa, samt komposition för kulturhändelsen Midvinterljus i Helsingborg på 90-talet. Konstellationerna under åren har blivit åtskilliga, såsom bluesband, rockband och storband samt som ackompanjatör i olika sammanhang.

 

Kathrin Grube

ALTFIOL
Människor - Möten - Musik
Redan som 6-åring spelade Kathrin och hennes tvillingsyster upp duetter på fiol och piano för gästerna på föräldrarnas pensionat i Tyskland.
Senare blev det resor till Frankrike med skolans ungdomsorkester. Som musikstuderande i Köpenhamn fanns det möjlighet att träffa andra unga musiker från hela världen på långa sommarläger med världsungdomsorkestern i både Nordamerika och stora delar av Europa. Ett tag blev det mer musik än möten då livet som professionell orkestermusiker inte erbjöd den nära kontakten med publiken. Sedan några år tillbaka står mötena i centrum igen i arbetet som koordinator på Dunkers kulturhus i Helsingborg. Men musiken finns för alltid hos Kathrin, även om yrkestiteln har ändrats. Och genom musiken finns möjlighet för nya möten.